II. sraz

04.05.2009 16:56

Na sraz 2. Netlucké Tlapky 11.4.2009 dorazilo 6 psů, přesněji 4 RR a 2 AST.
Z Ridgebacků to byl nejmladší BARD, sestrřičky KYRA a AFIRITI a starší kamarád LEXI, který dorazil až z Neratovic.
Dva Staffordšírští teriéři zde byli jako posila počtu psů - RALF a jeho dcera THÉRA.
Všichni jsme se sešli, zaplatili startovné a hurá na to. Jako první disciplína byla poslušnost. Sedni, lehni, ke mě, zůstaň, .. všichni ji tak nějak zvládli. Zato druhá disciplína - Situace z praxe1 - ta dělala většině potíže. Pes běžící k pánovi měl na povel zastavit jakože "před silnicí"... Hulákání, řvaní, některé pejsky prostě uprostřed povelu ke mě nezastaví vůbec nic. Situace z praxe2 byla velmi úsměvná, dávat psovi povely jen rukama bez jakéhokoli hlasového projevu, sice všichni zvládli celkem obstojně, ale sledovat páníčky, jak mávají rukama, ne-li celým tělem, bylo srandovní. Poslední disciplína - Přines Buřta, tak to byl úplný konec vážnosti celého soutěžení. Buřtík přinesla jen KYRA, ostatní ho s naprostým klidem a ignorancí páníčka sbaštili.
Výsledky byly jasné, ne příliš překvapivé. AFIRI - jakožto pejsek rozhodčího - prošla všema disciplínama mimo soutěž (jinak by vyhrála), vítězství si tedy odnesl RALF s Jirkou, druzí byli THÉRA s Tomem, a jako třetí se umístil LEXI s Radkem. LEXI také získal cenu za nejsympatičtějšího psa. Takže Staffordi sice obsadili první místa, což se "ridgebackářům" moc nelíbilo, na druhou stranu - snad je to nakoplo a začnou trénovat, aby se to na příštím srazu neopakovalo. :-) KYRA a BARDÍK dostali cenu útěchy, takže nikdo neodcházel s prázdnou.
Samozřejmě všichni účastníci dostali upomínkový předmět a sraz byl zakončen procházkou spojenou s koupáním a cachtáním se v rybníce. 
Vzhledem k výborně vydařenému počasí to byl moc příjemně strávený den s šesti báječnýma pejskama...